Cucinare è un’ arte.
Cucinare con il cuore
è la più grande arte.
La Botte / Menu
Tartare di Vitello
Kalfstartaar / stracciatella-kaas / gekarameliseerde datterino-tomaat /
Aceto Giusti Balsamico 25 anni
Agnolotti
Malga-kaas / Hazelnoot / Zwarte herfsttruffel
Cioccolato
Bananenijs / Anglaise / Grappa Berta Elisi
€57,50
Met aangepaste wijnen gekozen door Gaspare
€82,50
* Lunch menu van donderdag 18 september t.e.m. maandag 29 september. Menu steeds onder voorbehoud. Enkel tijdens de lunch op weekdagen. Op zon- en feestdagen serveren we enkel ons degustatiemenu.
AMUSES
Bocconcino carbonara
Polenta croccante nduja
Baccalà alla Vicentina
SEPPIA
Inktvis/ Bouchot Mosselen/ Knolselder/ Taggiasca olijf
Baglio del Cristo di Campobello – Laluci – 100% Grillo – Sicilië
AGNOLOTTI ALLA BECCAFICO
Siciliaanse zoete sardines/ Rozijnen/ Pijnboompitten
Fattoria San Lorenzo – Vigna di Gino – 100% Verdicchio – Marche
RISOTTO ARANCINO
Etna-saffraan/ Runderragù/ Krokant paneermeel Mollica
Frank Cornelissen – Munjebel Rosso Classico – 100% Nerello Mascalese – Etna, Sicilië
BRANZINO ALL’ACQUA PAZZA
Lijngevangen wilde zeebaars/ Ciliegino-tomaat/ Geplette aardappel/ Frisée Salade
Inama – Vulcaia Fumé – 100% Sauvignon – Veneto
FICHI E NOCI
Vijgenblad-ijs/ Walnoot/ Honing/ Dragon
Donnafugata – Ben Ryé – 100% Zibibbo – Pantelleria, Sicilië
SEPPIA
Inktvis/ Bouchot Mosselen/ Knolselder/ Taggiasca olijf
SCAMPO
Langoustine/ Buikspek/ Cavaillon meloen/ Basilicum
GAMBERO ROSSO SELEZIONE N°1
Siciliaanse rode gamba selectie N°1 Mazara/ Puntpaprika/ Nduja Spilinga/ Amalfi-citrus
RISOTTO ARANCINO
Etna-saffraan/ Runderragù/ Krokant paneermeel Mollica
AGNOLOTTI ALLA BECCAFICO
Siciliaanse zoete sardines/ Rozijnen/ Pijnboompitten
PACCHERO ALL’ASTICE
Middellandse Zeekreeft/ Bisque/ Peppe’s special selection of Imperial Heritage Caviar
WAAR EENVOUD RIJKDOM IS
LINGUINE RICCI
Zee-egel/ Amandel/ Ciliegino-tomaat
BRANZINO ALL’ACQUA PAZZA
Lijngevangen wilde zeebaars/ Ciliegino-tomaat/ Geplette aardappel/ Frisée Salade
Huisgemaakte krokante tartelette van zeebaars
SOGLIOLA
Zeetong/ Bloemkool/ Piemonte hazelnoot/ Gerookte boter
Variatie van bloemkool
FILETTO WELLINGTON PIEMONTESE
Berugi rundsfilet/ Eekhoorntjesbrood/ Snijbiet/ Alba zwarte truffel/ Marsala fine florio
Gezouten cappuccino van aardappelemulsie
ZUPPA INGLESE
Zuppa inglese ijs/ Alchermes/ Savoiardi/ Donkere chocolade
FICHI E NOCI
Vijgenblad-ijs/ Walnoot/ Honing/ Dragon
ZABAGLIONE LA BOTTE
Amandelijs/ Marsala fine florio
DAME BLANCHE
by Dominique Persoone & Peppe Giacomazza
Vanille-ijs/ Criolo chocolade/ Crumble van amandel en chocolade
FORMAGGIO SELEZIONE DA NORD A SUD
Selectie 4 Kazen van Gaspare & Kaasaffineurs Van Tricht
Brioche – Confituur van appel, rum en kaneel
Lunch: 12u00 – 13u30.
Diner: 18u30 – 20u30 (gesloten om 00u00).
Wekelijkse sluiting: dinsdag, woensdag, zaterdagmiddag en zondagavond.
Gesloten:
Dinsdag 28 oktober 2025 t.e.m. woensdag 5 november 2025
Dinsdag 23 december 2025 t.e.m. woensdag 7 januari 2026
Dinsdag 7 april 2026 t.e.m. woensdag 15 april 2026
Reserveren:
Reserveer online en maak al uw praktische wensen meteen via deze weg kenbaar, zodat de keuken met uw specifieke verwachtingen rekening kan houden houden.
Gelieve tijdig specifieke dieetwensen of allergieën te melden. Bij laattijdige of onvolledige communicatie kan het keukenteam niet garanderen dat amuses, gerechten of menu’s aangepast kunnen worden.
Voor reservaties vanaf 6 personen bieden we enkel het degustatiemenu of het lunchmenu (op maandag-, donderdag- en vrijdagmiddag) aan.
Om ervoor te zorgen dat iedereen aangenaam kan genieten in La Botte worden honden niet toegelaten.
We vragen onze gasten om rookpauzes tijdens de degustatiemenu te beperken om een vlotte & aangename bediening te kunnen garanderen.
RESTAURANT LA BOTTE
Europalaan 99, 3600 Genk
T: 089 36 25 45
info@labotte.be
Europalaan 99, 3600 Genk
T: 089 36 25 45
info@labotte.be
Lunch open 12u00 – 13u30.
Diner open 18u30 – 20u30 / Gesloten 00u00.
Wekelijkse sluiting: dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag (lunch) en zondagavond.
Gesloten:
Dinsdag 28 oktober 2025 t.e.m. woensdag 5 november 2025
Dinsdag 23 december 2025 t.e.m. woensdag 7 januari 2026
Dinsdag 7 april 2026 t.e.m. woensdag 15 april 2026