Cucinare è un’ arte.
Cucinare con il cuore
è la più grande arte.
La Botte / Menu
Niet zomaar een Vitello Tonnato
Kalfsfilet/ Akami-tonijn/ Kappersbladeren/ Taggiasca olijf
Pasta Tubetto
Wild herfstragù/ Kastanje/ Zwarte seizoens truffel
Tiramisu La Botte
Cacao-sorbet/ Mascarpone/ Savoiardi biscuit
€69,50
Met aangepaste wijnen gekozen door Gaspare
€94,50
* Lunch menu van donderdag 6 november t.e.m. maandag 17 november. Menu steeds onder voorbehoud. Enkel tijdens de lunch op weekdagen. Op zon- en feestdagen serveren we enkel ons degustatiemenu.
UOVO IN CAMICIA
Gepocheerd ei/ Eekhoorntjesbrood/ Aardappelemulsie/ La Morra-hazelnoot
Il Colombaio di Santa Chiara – Vernaccia di San Gimignano – 100% Vernaccia – Toscane
PASTA STELLA VACCINARA
Ossenstaart ragù/ Italiaanse soffritto/ Zwarte cacao/ Parmigiano
Barbera d’Alba Conca Tre Pile – Conterno Aldo – 100% Barbera – Piemonte
RISOTTO ZUCCA
Pompoen/ Mandarijn/ Zee-egel/ Peppe’s special selection of Imperial Heritage Caviar
Fattoria San Lorenzo – Vigna di Gino – 100% Verdicchio – Marche
CERVO
Hertfilet/ Spitskool/ Chanterelle/ Nero d’Avola-druif
Produttori del Barbaresco – Barbaresco – 100% Nebbiolo – Piemonte
BISCUIT SICILIA
Fior di latte-ijs/ Pistache/ Witte chocolade/ Anglaise/ Bronte pistache
Donnafugata – Ben Ryé – 100% Zibibbo – Pantelleria – Sicilië
UOVO IN CAMICIA
Gepocheerd ei/ Eekhoorntjesbrood/ Aardappelemulsie/ La Morra-hazelnoot
PANCIA DI MAIALE
Buikspek/ Chioggia-wortel/ Fonduta Parmigiano Vacca Rossa/ Zwarte herfsttruffel
CARPACCIO GAMBERO ROSSO SELEZIONE N°1
Siciliaanse rode gamba selectie N°1 Mazara/ Amalfi-citrus/ Burrata/ Peppe’s special selection of Imperial Heritage Caviar
PASTA STELLA VACCINARA
Ossenstaart ragù/ Italiaanse soffritto/ Zwarte cacao/ Parmigiano
RISOTTO ZUCCA
Pompoen/ Mandarijn/ Zee-egel/ Peppe’s special selection of Imperial Heritage Caviar
FUSILLONE ALLA PASTICCERA SALATA
Siciliaanse rode gamba selectie N°1 Mazara/ Aardappel Crème/ Siciliaanse sinaas/ Val di Noto-amandel
WAAR EENVOUD RIJKDOM IS
LINGUINE D’AUTUNNO ALBA
Gerookte boter/ Salie/ Witte truffel/ La Morra-hazelnoot
CERVO
Hertfilet/ Spitskool/ Chanterelle/ Nero d’Avola-druif
PICCIONE
Duif/ Aardpeer/ Eekhoorntjesbrood/ Zwarte herfsttruffel
TRIGLIA
Zeebarbeel/ Cacciucco/ Paprika/ Schaaldieren
BISCUIT SICILIA
Fior di latte-ijs/ Pistache/ Witte chocolade/ Anglaise/ Bronte pistache
RICOTTA E PERA
Ricotta-ijs/ Macadamianoot/ Gekarameliseerde peer/ Aceto Balsamico Giusti
ZABAGLIONE LA BOTTE
Amandelijs/ Marsala fine florio
DAME BLANCHE
by Dominique Persoone & Peppe Giacomazza
Vanille-ijs/ Criolo chocolade/ Crumble van amandel en chocolade
FORMAGGIO SELEZIONE DA NORD A SUD
Selectie 4 Kazen van Gaspare & Kaasaffineurs Van Tricht
Zuurdesem – Confituur van appel, rum en kaneel
Lunch: 12u00 – 13u30.
Diner: 18u30 – 20u30 (gesloten om 00u00).
Wekelijkse sluiting: dinsdag, woensdag, zaterdagmiddag en zondagavond.
Gesloten:
Dinsdag 28 oktober 2025 t.e.m. woensdag 5 november 2025
Dinsdag 23 december 2025 t.e.m. woensdag 7 januari 2026
Dinsdag 7 april 2026 t.e.m. woensdag 15 april 2026
Reserveren:
Reserveer online en maak al uw praktische wensen meteen via deze weg kenbaar, zodat de keuken met uw specifieke verwachtingen rekening kan houden houden.
Gelieve tijdig specifieke dieetwensen of allergieën te melden. Bij laattijdige of onvolledige communicatie kan het keukenteam niet garanderen dat amuses, gerechten of menu’s aangepast kunnen worden.
Voor reservaties vanaf 6 personen bieden we enkel het degustatiemenu of het lunchmenu (op maandag-, donderdag- en vrijdagmiddag) aan.
Om ervoor te zorgen dat iedereen aangenaam kan genieten in La Botte worden honden niet toegelaten.
We vragen onze gasten om rookpauzes tijdens de degustatiemenu te beperken om een vlotte & aangename bediening te kunnen garanderen.
RESTAURANT LA BOTTE
![]()
Europalaan 99, 3600 Genk
T: 089 36 25 45
info@labotte.be
Europalaan 99, 3600 Genk
T: 089 36 25 45
info@labotte.be
Lunch open 12u00 – 13u30.
Diner open 18u30 – 20u30 / Gesloten 00u00.
Wekelijkse sluiting: dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag (lunch) en zondagavond.
Gesloten:
Dinsdag 28 oktober 2025 t.e.m. woensdag 5 november 2025
Dinsdag 23 december 2025 t.e.m. woensdag 7 januari 2026
Dinsdag 7 april 2026 t.e.m. woensdag 15 april 2026