Cucinare è un’ arte.
Cucinare con il cuore
è la più grande arte.
La Botte / Menu
Risotto affumicato
Pompoen / Fassone-rundstartaar / mandarijn / crumble herfstnoten
La Botte 1980
Dunne kalfslende alla valdostana / mortadella / pecorino / polenta / radicchio
Verloren Panettone
Zuppa inglese-ijs / geroosterde panettone
€69,50
Met aangepaste wijnen gekozen door Gaspare
€94,50
* Lunch menu van donderdag 3 december t.e.m. maandag 15 december. Menu steeds onder voorbehoud. Enkel tijdens de lunch op weekdagen. Op zon- en feestdagen serveren we enkel ons degustatiemenu.
RICCIOLA AMBERJACK
Hamachi/ Peer/ Boekweit/ Pistache/ Buffelmelk
Vigna Traverso – Pinot Grigio – 100% pinot grigio – Friuli
PASTA CAPPELLETTI ALBA
Herfstragù/ Gerookte boter/ Salie/ La Morra-hazelnoot/ Zwarte seizoentruffel
Riecine – Chianti Classico – 100% sangiovese – Toscane
RISOTTO TARATATÀ by the one and only Ciccio Sultano
Bluefin-tonijn/ Siciliaanse amandel/ Wortel/ Mollica
Diego Cusumano – Jalè – 100% chardonnay – Sicilië
MAIALINO NERO
Varkentje/ Rode biet/ Gekarameliseerde Cévenne-ui/ Aceto Giusti
Proprietà Sperino – Uvaggio – 80% nebbiolo, 15% vespolina & 5% croatina – Piemonte
CASSATA SICILIANA
Ricotta-ijs/ Biscuit/ Sinaasappel/ Marsepein/ Strega-likeur
Caravagli – Malvasia delle Lipari – corinto nero & malvasia delle Lipari
RICCIOLA AMBERJACK
Hamachi/ Peer/ Boekweit/ Pistache/ Buffelmelk
NIET ZOMAAR EEN VITELLO TONNATO creazione Gian-Luca Meloni
Kalfsfilet/ Akami-tonijn/ Kapperblaadjes/ Taggiasca olijf / Peppe’s special selection of Imperial Heritage Caviar
ASTICE BLÙ
Kreeft/ Pompoen/ Fregola/ Burrata/ Amalfi-citroen
RISOTTO TARATATÀ by the one and only Ciccio Sultano
Bluefin-tonijn/ Siciliaanse amandel/ Wortel/ Mollica
PASTA CAPPELLETTI ALBA
Herfstragù/ Gerookte boter/ Salie/ La Morra-hazelnoot/ Zwarte seizoentruffel
FUSILLONE creazione Andrea Pascale
Langoustine/ Knolselder/ Venkel/ Bergamot / Peppe’s special selection of Imperial Heritage Caviar
WAAR EENVOUD RIJKDOM IS
TAGLIATELLE MARE&MONTE
Gambero Rosso/ Porcini/ Gekonfijte Amalfi-citroen/ Marjolein
Supplement Tartufo Bianco Alba
MAIALINO NERO
Varkentje/ Rode biet/ Gekarameliseerde Cévenne-ui/ Aceto Giusti
SOGLIOLA
Zeetong/ Toscaanse palmkool/ Cedercitroen / Kappers/ Beurre blanc van scheermesjes
FILETTO ROSSINI
Filleto Berugi/ Brioche/ Ganzenlever/ Zwarte seizoenstruffel
Polenta Rossini
CASSATA SICILIANA
Ricotta-ijs/ Biscuit/ Sinaasappel/ Marsepein/ Strega-likeur
TIRAMISU
Cacao-sorbet/ Mascarpone/ Savoiardi
ZABAGLIONE LA BOTTE
Amandelijs/ Marsala fine florio
DAME BLANCHE
by Dominique Persoone & Peppe Giacomazza
Vanille-ijs/ Criolo chocolade/ Crumble van amandel en chocolade
FORMAGGIO SELEZIONE DA NORD A SUD
Selectie 4 Kazen van Gaspare & Kaasaffineurs Van Tricht
Zuurdesem – Confituur van kweepeer, room & kaneel
Lunch: 12u00 – 13u30.
Diner: 18u30 – 20u30 (gesloten om 00u00).
Wekelijkse sluiting: dinsdag, woensdag, zaterdagmiddag en zondagavond.
Gesloten:
Dinsdag 23 december 2025 t.e.m. woensdag 7 januari 2026
Dinsdag 7 april 2026 t.e.m. woensdag 15 april 2026
Dinsdag 14 juli 2026 t.e.m. vrijdag 31 juli 2026
Reserveren:
Reserveer online en maak al uw praktische wensen meteen via deze weg kenbaar, zodat de keuken met uw specifieke verwachtingen rekening kan houden houden.
Gelieve tijdig specifieke dieetwensen of allergieën te melden. Bij laattijdige of onvolledige communicatie kan het keukenteam niet garanderen dat amuses, gerechten of menu’s aangepast kunnen worden.
Voor reservaties vanaf 6 personen bieden we enkel het degustatiemenu of het lunchmenu (op maandag-, donderdag- en vrijdagmiddag) aan.
Om ervoor te zorgen dat iedereen aangenaam kan genieten in La Botte worden honden niet toegelaten.
We vragen onze gasten om rookpauzes tijdens de degustatiemenu te beperken om een vlotte & aangename bediening te kunnen garanderen.
RESTAURANT LA BOTTE
![]()
Europalaan 99, 3600 Genk
T: 089 36 25 45
info@labotte.be
Europalaan 99, 3600 Genk
T: 089 36 25 45
info@labotte.be
Lunch open 12u00 – 13u30.
Diner open 18u30 – 20u30 / Gesloten 00u00.
Wekelijkse sluiting: dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag (lunch) en zondagavond.
Gesloten:
Dinsdag 23 december 2025 t.e.m. woensdag 7 januari 2026
Dinsdag 7 april 2026 t.e.m. woensdag 15 april 2026
Dinsdag 14 juli 2026 t.e.m. vrijdag 31 juli 2026