Cucinare è un’ arte.
Cucinare con il cuore
è la più grande arte.

La Botte / Menu

Tartare di Vitello
Kalfstartaar / stracciatella-kaas / gekarameliseerde datterino-tomaat /
Aceto Giusti Balsamico 25 anni

Agnolotti
Malga-kaas / Hazelnoot / Zwarte herfsttruffel


Cioccolato
Bananenijs / Anglaise / Grappa Berta Elisi

€57,50

Met aangepaste wijnen gekozen door Gaspare

€82,50

* Lunch menu van donderdag 18 september t.e.m. maandag 29 september. Menu steeds onder voorbehoud. Enkel tijdens de lunch op weekdagen. Op zon- en feestdagen serveren we enkel ons degustatiemenu.

AMUSES
Bocconcino carbonara
Polenta croccante nduja
Baccalà alla Vicentina

SEPPIA
Inktvis/ Bouchot Mosselen/ Knolselder/ Taggiasca olijf
Baglio del Cristo di Campobello – Laluci – 100% Grillo – Sicilië

AGNOLOTTI ALLA BECCAFICO
Siciliaanse zoete sardines/ Rozijnen/ Pijnboompitten
Fattoria San Lorenzo – Vigna di Gino – 100% Verdicchio – Marche

RISOTTO ARANCINO
Etna-saffraan/ Runderragù/ Krokant paneermeel Mollica
Frank Cornelissen – Munjebel Rosso Classico – 100% Nerello Mascalese – Etna, Sicilië

BRANZINO ALL’ACQUA PAZZA
Lijngevangen wilde zeebaars/ Ciliegino-tomaat/ Geplette aardappel/ Frisée Salade
Inama – Vulcaia Fumé – 100% Sauvignon – Veneto

FICHI E NOCI
Vijgenblad-ijs/ Walnoot/ Honing/ Dragon
Donnafugata – Ben Ryé – 100% Zibibbo – Pantelleria, Sicilië

 
 
Degustatie – 134,50
Met aangepaste wijnen – 194,50
Kaas in plaats van dessert – 12,50
Supplement kaas – 19,50Supplement kaas inclusief calice Marsala – 34,50
Supplement verandering dessert – 9,50
Supplement verandering gerecht – afhankelijk van verandering
 

SEPPIA
Inktvis/ Bouchot Mosselen/ Knolselder/ Taggiasca olijf

SCAMPO
Langoustine/ Buikspek/ Cavaillon meloen/ Basilicum

GAMBERO ROSSO SELEZIONE N°1
Siciliaanse rode gamba selectie N°1 Mazara/ Puntpaprika/ Nduja Spilinga/ Amalfi-citrus

RISOTTO ARANCINO
Etna-saffraan/ Runderragù/ Krokant paneermeel Mollica

AGNOLOTTI ALLA BECCAFICO
Siciliaanse zoete sardines/ Rozijnen/ Pijnboompitten

PACCHERO ALL’ASTICE
Middellandse Zeekreeft/ Bisque/ Peppe’s special selection of Imperial Heritage Caviar

 

WAAR EENVOUD RIJKDOM IS 

LINGUINE RICCI
Zee-egel/ Amandel/ Ciliegino-tomaat

BRANZINO ALL’ACQUA PAZZA
Lijngevangen wilde zeebaars/ Ciliegino-tomaat/ Geplette aardappel/ Frisée Salade
Huisgemaakte krokante tartelette van zeebaars

SOGLIOLA
Zeetong/ Bloemkool/ Piemonte hazelnoot/ Gerookte boter
Variatie van bloemkool

FILETTO WELLINGTON PIEMONTESE
Berugi rundsfilet/ Eekhoorntjesbrood/ Snijbiet/ Alba zwarte truffel/ Marsala fine florio
Gezouten cappuccino van aardappelemulsie

 

ZUPPA INGLESE
Zuppa inglese ijs/ Alchermes/ Savoiardi/ Donkere chocolade

FICHI E NOCI
Vijgenblad-ijs/ Walnoot/ Honing/ Dragon

 
——–
 
Klassieker 1980
 
 

ZABAGLIONE LA BOTTE
Amandelijs/ Marsala fine florio

DAME BLANCHE
by Dominique Persoone & Peppe Giacomazza
Vanille-ijs/ Criolo chocolade/ Crumble van amandel en chocolade

 
——-

FORMAGGIO SELEZIONE DA NORD A SUD

Selectie 4 Kazen van Gaspare & Kaasaffineurs Van Tricht
Brioche – Confituur van appel, rum en kaneel

Plan uw bezoek

Lunch: 12u00 – 13u30.
Diner: 18u30 – 20u30 (gesloten om 00u00).

Wekelijkse sluiting: dinsdag, woensdag, zaterdagmiddag en zondagavond.

Gesloten:
Dinsdag 28 oktober 2025 t.e.m. woensdag 5 november 2025
Dinsdag 23 december 2025 t.e.m. woensdag 7 januari 2026
Dinsdag 7 april 2026 t.e.m. woensdag 15 april 2026

Reserveren:
Reserveer online en maak al uw praktische wensen meteen via deze weg kenbaar, zodat de keuken met uw specifieke verwachtingen rekening kan houden houden.

Gelieve tijdig specifieke dieetwensen of allergieën te melden. Bij laattijdige of onvolledige communicatie kan het keukenteam niet garanderen dat amuses, gerechten of menu’s aangepast kunnen worden.

Voor reservaties vanaf 6 personen bieden we enkel het degustatiemenu of het lunchmenu (op maandag-, donderdag- en vrijdagmiddag) aan. 

Om ervoor te zorgen dat iedereen aangenaam kan genieten in La Botte worden honden niet toegelaten.

We vragen onze gasten om rookpauzes tijdens de degustatiemenu te beperken om een vlotte & aangename bediening te kunnen garanderen.