Cucinare è un’ arte.
Cucinare con il cuore
è la più grande arte.

La Botte / Menu

Risotto affumicato
Pompoen / Fassone-rundstartaar / mandarijn / crumble herfstnoten

La Botte 1980
Dunne kalfslende alla valdostana / mortadella / pecorino / polenta / radicchio

Verloren Panettone
Zuppa inglese-ijs / geroosterde panettone

€69,50

Met aangepaste wijnen gekozen door Gaspare

€94,50

* Lunch menu van donderdag 3 december t.e.m. maandag 15 december. Menu steeds onder voorbehoud. Enkel tijdens de lunch op weekdagen. Op zon- en feestdagen serveren we enkel ons degustatiemenu.

RICCIOLA AMBERJACK
Hamachi/ Peer/ Boekweit/ Pistache/ Buffelmelk
Vigna Traverso – Pinot Grigio – 100% pinot grigio – Friuli 

PASTA CAPPELLETTI ALBA
Herfstragù/ Gerookte boter/ Salie/ La Morra-hazelnoot/ Zwarte seizoentruffel
Riecine – Chianti Classico – 100% sangiovese – Toscane

RISOTTO TARATATÀ by the one and only Ciccio Sultano
Bluefin-tonijn/ Siciliaanse amandel/ Wortel/ Mollica
Diego Cusumano – Jalè – 100% chardonnay – Sicilië

MAIALINO NERO
Varkentje/ Rode biet/ Gekarameliseerde Cévenne-ui/ Aceto Giusti
Proprietà Sperino – Uvaggio – 80% nebbiolo, 15% vespolina & 5% croatina – Piemonte

CASSATA SICILIANA
Ricotta-ijs/ Biscuit/ Sinaasappel/ Marsepein/ Strega-likeur
Caravagli – Malvasia delle Lipari – corinto nero & malvasia delle Lipari

 

Degustatie – 139,00
Met aangepaste wijnen – 199,00
Kaas in plaats van dessert – 12,50
Supplement kaas – 19,50
Supplement kaas inclusief calice Marsala – 34,50
Supplement verandering dessert – 9,50
Supplement verandering gerecht – afhankelijk van verandering
 

RICCIOLA AMBERJACK
Hamachi/ Peer/ Boekweit/ Pistache/ Buffelmelk 

NIET ZOMAAR EEN VITELLO TONNATO creazione Gian-Luca Meloni
Kalfsfilet/ Akami-tonijn/ Kapperblaadjes/ Taggiasca olijf / Peppe’s special selection of Imperial Heritage Caviar

ASTICE BLÙ
Kreeft/ Pompoen/ Fregola/ Burrata/ Amalfi-citroen

RISOTTO TARATATÀ by the one and only Ciccio Sultano
Bluefin-tonijn/ Siciliaanse amandel/ Wortel/ Mollica

PASTA CAPPELLETTI ALBA
Herfstragù/ Gerookte boter/ Salie/ La Morra-hazelnoot/ Zwarte seizoentruffel

FUSILLONE creazione Andrea Pascale
Langoustine/ Knolselder/ Venkel/ Bergamot / Peppe’s special selection of Imperial Heritage Caviar

 

WAAR EENVOUD RIJKDOM IS 

TAGLIATELLE MARE&MONTE
Gambero Rosso/ Porcini/ Gekonfijte Amalfi-citroen/ Marjolein
Supplement Tartufo Bianco Alba

MAIALINO NERO
Varkentje/ Rode biet/ Gekarameliseerde Cévenne-ui/ Aceto Giusti

SOGLIOLA
Zeetong/ Toscaanse palmkool/ Cedercitroen / Kappers/ Beurre blanc van scheermesjes

FILETTO ROSSINI
Filleto Berugi/ Brioche/ Ganzenlever/ Zwarte seizoenstruffel
Polenta Rossini

 

CASSATA SICILIANA
Ricotta-ijs/ Biscuit/ Sinaasappel/ Marsepein/ Strega-likeur

TIRAMISU
Cacao-sorbet/ Mascarpone/ Savoiardi

 
——–
 
Klassieker 1980
 
 

ZABAGLIONE LA BOTTE
Amandelijs/ Marsala fine florio

DAME BLANCHE
by Dominique Persoone & Peppe Giacomazza
Vanille-ijs/ Criolo chocolade/ Crumble van amandel en chocolade

 
——-

FORMAGGIO SELEZIONE DA NORD A SUD

Selectie 4 Kazen van Gaspare & Kaasaffineurs Van Tricht
Zuurdesem – Confituur van kweepeer, room & kaneel

Plan uw bezoek

Lunch: 12u00 – 13u30.
Diner: 18u30 – 20u30 (gesloten om 00u00).

Wekelijkse sluiting: dinsdag, woensdag, zaterdagmiddag en zondagavond.

Gesloten:
Dinsdag 23 december 2025 t.e.m. woensdag 7 januari 2026
Dinsdag 7 april 2026 t.e.m. woensdag 15 april 2026
Dinsdag 14 juli 2026 t.e.m. vrijdag 31 juli 2026

Reserveren:
Reserveer online en maak al uw praktische wensen meteen via deze weg kenbaar, zodat de keuken met uw specifieke verwachtingen rekening kan houden houden.

Gelieve tijdig specifieke dieetwensen of allergieën te melden. Bij laattijdige of onvolledige communicatie kan het keukenteam niet garanderen dat amuses, gerechten of menu’s aangepast kunnen worden.

Voor reservaties vanaf 6 personen bieden we enkel het degustatiemenu of het lunchmenu (op maandag-, donderdag- en vrijdagmiddag) aan. 

Om ervoor te zorgen dat iedereen aangenaam kan genieten in La Botte worden honden niet toegelaten.

We vragen onze gasten om rookpauzes tijdens de degustatiemenu te beperken om een vlotte & aangename bediening te kunnen garanderen.