LA STORIA

“Met de broers Peppe en Gaspare Giacomazza zorgt de tweede generatie voor een verfijnde en rijk geschakeerde keuze aan gerechten en topwijnen. Hun Siciliaanse roots proeft men in diverse bereidingen. Chef Peppe heeft inderdaad zowel een boon voor de ogenschijnlijk simpele bereidingen eigen aan de Italiaanse eetcultuur als de meer gesofisticeerde gerechten waar truffels en kaviaar van Italiaanse origine royaal de boventoon voeren.”

GAULT MILLIAU

LA STORIA

“Met de broers Peppe en Gaspare Giacomazza zorgt de tweede generatie voor een verfijnde en rijk geschakeerde keuze aan gerechten en topwijnen. Hun Siciliaanse roots proeft men in diverse bereidingen. Chef Peppe heeft inderdaad zowel een boon voor de ogenschijnlijk simpele bereidingen eigen aan de Italiaanse eetcultuur als de meer gesofisticeerde gerechten waar truffels en kaviaar van Italiaanse origine royaal de boventoon voeren.”

SECONDA GENERAZIONE

 

Het verhaal van La Botte begint met de huwelijksreis van Vincenzo en Giuseppa Giacomazza in België. Het jonge paar was zo onder de indruk van het groene Limburg dat er een nieuw huwelijk ontstond. Ze zijn namelijk niet meer teruggekeerd naar hun geboorte-eiland, Sicilië. Aanvankelijk baatte Vincenzo en zijn echtgenote een pizzeria uit die in de loop der jaren uitgroeide tot één van de toprestaurants in de regio. Voor Peppe en Gaspare leek het al snel duidelijk dat ze in de voetsporen van hun ouders zouden treden. De kunst van het lekker koken werd immers met de paplepel ingegeven. Vandaag staat de ‘seconda generazione’ met veel verve aan het roer van La Botte. Peppe leidt de keukenequipe, Gaspare is de sommelier en ontvangt de gasten.

Peppe is opgegroeid in de keuken van zijn ouders. Al op zijn negende bakte hij pizza’s en hielp hij in het weekend steevast mee in de keuken van het familierestaurant. Later ging Peppe naar de Hotelschool om zijn kunsten te perfectioneren. Intussen is hij een gevierd chef en tv-persoonlijkheid met zijn eigen programma’s op kookkanaal Njam tv. Peppe staat voor een originele, Siciliaanse keuken met hier en daar een internationaal accent.

Gaspare heeft voor zijn jonge leeftijd een opmerkelijke wijnkennis. Hij weet maar al te vaak verborgen pareltjes uit Italië te ontdekken en plaatst de perfecte wijn bij de gerechten van zijn broer. De passie en het enthousiasme van de jonge sommelier werken aanstekelijk en maken van ieder bezoek in La Botte een onvergetelijk moment.

RESERVEER NU UW TAFEL